Συνεχίζει καθημερινά τη δράση της η Κοινωνική Κουζίνα – ο άλλος άνθρωπος

Ο Αντώνης Βαρδής, λίγο πριν το τέλος, είχε εκφράσει την επιθυμία του να βοηθηθεί μια παρέα ανθρώπων, που βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έτσι, στην κηδεία του ζητήθηκε από τον κόσμο αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».

Όπως μας είπε ο κ. Πολυχρονόπουλος, από εκεί συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής 970 ευρώ. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν ακόμη χρήματα. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι μετά τον θάνατο του Αντώνη Βαρδή, φίλοι του έκαναν μια συναυλία στην Αμερική για την Κοινωνική Κουζίνα. «Από τη συναυλία αυτή θα έρθουν σε εμάς 5.740 δολάρια», μας είπε.

Θα δώσουν το παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλοι

Από τις 15 Ιανουαρίου ξεκινά περιοδεία ανά την Ελλάδα. Η ομάδα της Κοινωνικής Κουζίνας θα περάσει από τις πρωτεύουσες των νομών και θα μαγειρέψει για τον κόσμο της κάθε πόλης. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί τα τρόφιμα που θα χρειαστούν και η διαμονή όσων θα συμμετάσχουν στη δράση. Ο στόχος είναι να δώσουν το παράδειγμα στις τοπικές κοινωνίες για να συνεχίσουν την προσπάθεια.

 

Ένα σπίτι για όλους

Εκτός από τα γεύματα που παρέχει, η Κοινωνική Κουζίνα έχει και σπίτι. Το σπίτι του Άλλου Ανθρώπου. Βρίσκεται στην οδό Πλαταιών 55 και Παραμυθιάς στο Μεταξουργείο. Εκεί μπορούν όσοι το έχουν ανάγκη να κάνουν το μπάνιο τους, να πιουν τον καφέ τους ή να πάρουν το πρωινό τους. Παρέχεται επίσης ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά του δημοτικού, έχει δημιουργηθεί θεατρική ομάδα, ενώ σύντομα θα υπάρχει και ψυχολόγος μια φορά την εβδομάδα.

Info: Στο blog που διατηρεί στο Διαδίκτυο ενημερώνει για τις ανάγκες που υπάρχουν καθώς και σε ποια περιοχή θα στηθεί η Κουζίνα. Οι ανάγκες δεν περιορίζονται μόνο σε τρόφιμα, καθώς κατά καιρούς χρειάζονται και άλλα πράγματα (για παράδειγμα φιάλη υγραερίου για το μαγείρεμα, αυτοκίνητο για τη μεταφορά του εξοπλισμού κ.α.). Και εθελοντές! Το βασικότερο είναι να διευρυνθεί η παρέα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος»: 6940882355, Κώστας Πολυχρονόπουλος.

 

Πηγή