Γράμμα από τους Γιατρούς χωρίς σύνορα .

exofyllo

Στην Ελλάδα, ευτυχώς, ελήφθησαν νωρίς τα αναγκαία μέτρα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία γιατί το σύστημα υγείας της χώρας μπορεί να αντέξει ως ένα όριο, όχι παραπάνω. Ο μόνος τρόπος να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι πριν σκεφτούμε τον εαυτό μας, να σκεφτούμε τους άλλους. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ειδικών, να μείνετε σπίτι σας, να προφυλάσσεστε και να ακολουθείτε όλα τα μέτρα υγιεινής. Σας χρειαζόμαστε συμμάχους.
Ταυτόχρονα με τον αγώνα που δίνω ως γιατρός, παρακολουθώ ως Αντιπρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα τις διεθνείς εξελίξεις και την παρέμβαση της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη που υπάρχει ανάγκη. Aυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και σε άλλες 48 χώρες στον υπόλοιπο κόσμο.
Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για να αντιμετωπίσουμε αυτό το επείγον. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη και υποστήριξη ο ένας στον άλλον.
Σας απευθύνω επείγουσα έκκληση, να μας βοηθήσετε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού και τις άλλες επιδημίες που μαίνονται στον κόσμο.
Για να είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που μας έχει ανάγκη.
Για να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε επείγον.
Για να σώσουμε ζωές.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς,

Ελένη Κάκαλου,
Λοιμωξιολόγος, Αντιπρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα