Τη χρήση της τεχνολογίας επιστράτευσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να επεκτείνει το τεράστιο κοινωνικό έργο της.
Μέσω της ιστοσελίδας www.iaathethelontismos.gr δίνεται η δυνατότητα άμεσης βοήθειας όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς και της συμμετοχής όλων όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως εθελοντές και να προσφέρουν ενεργά σε όσους έχουν ανάγκη.
Τα δεκάδες αιτήματα από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της ιστοσελίδας αποδεικνύουν την αναγκαιότητα του διαδικτυακού αυτού εγχειρήματος.
«Η διαδικτυακή δραστηριότητα στον τομέα της οργάνωσης του προνοιακού έργου της Αρχιεπισκοπής και του μεγάλου κινήματος αγάπης, που είναι ο εθελοντισμός, προέκυψε από την ανάγκη να υποστηριχθεί το έργο αυτό με τη χρήση νέων τεχνολογιών και της Πληροφορικής.
Εντολή του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου είναι η αποδοτικότερη αξιοποίηση όλων των παρεχόμενων δυνατοτήτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συνανθρώπων μας, ιδίως αυτών που πάσχουν και υποφέρουν» αναφέρει στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης.
«Η συγκεκριμένη πλατφόρμα καλύπτει τις 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και όλα τα ιδρύματά της, τα οποία προσφέρουν υπηρεσίες κοινωνικοπρονοιακές. Καταγράφονται τόσο οι εθελοντές όσο και τα διατιθέμενα υλικά αγαθά ή οι παρεχόμενες εθελοντικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα καταγραφής των δυνητικά ωφελουμένων, με στόχο να καταστεί δυνατή η δίκαιη, καθολική και ορθολογική, κατά το δυνατόν, κατανομή της προσφερόμενης βοήθειας. Σε αυτό συντελεί αποφασιστικά η διασταύρωση των στοιχείων, ώστε να μην ωφελείται κάποιος δικαιούχος παράλληλα από περισσότερες υπηρεσίες σε βάρος άλλων αδελφών μας» τονίζει ο π. Συμεών.
Το Τηλεματικό (συνδυασμός Πληροφορικής και επικοινωνιών) Κέντρο της Αρχιεπισκοπής δεν περιλαμβάνει μόνο μία γραμμή.
Διακλαδώνεται στην παρούσα φάση σε 20 τηλεφωνητές, οι οποίοι παρέχουν εθελοντικά τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα αύξησης αυτών των γραμμών ανάλογα με τις ανάγκες.
Ηδη ο αριθμός των ενδιαφερομένων που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά ξεπερνά τους 300, ενώ αντίστοιχα πολλά είναι και τα αιτήματα των αναξιοπαθούντων.